Fiber Optik Altyapı

Optik frekanslarda daha yüksek veri transferine imkan sağlayan bir bant genişliğine sahip olan fiber optik kablolar, modern teknolojinin hızlı gelişimi sayesinde geleceğin dünyasının temel altyapı elemanı haline gelen fiber optik kablolar, dış ortamdaki manyetik indüksiyondan etkilenmeden ışın transferini çok yüksek hızlarla gerçekleştirir.

Fiber optik altyapı, ağ izleme ve yönetimi, fiber bağlantıların rutin bakım testlerinin oldukça kolay bir şekilde planlanabilmesi veya otomatik şekilde yürütülebilmesi için uygulanmakta olan bir çözümdür. OTDR cihazları portatif olarak kullanılabildiği gibi optik switch ve kontrol cihazlarının yanısıra raf tipi montajlı şekilde de kullanılabilmektedir.

Bu şekilde, kullanıcı dilediği zaman fiber ağlar için sorun giderme (troubleshooting) işlemi gerçekleştirebilir. Bu işlem, fiber ağ üzerinden canlı trafik akarken veya akmazken yapılabileceği gibi fiberlerin sürekli veya geçici olarak bağlı olmasından bağımsız olarak da uygulanabilmektedir.

Özellikle telekom gibi geniş fiber ağı kullanan sektörler için oldukça kritik olan bu çözüm ile firmalar kendi ağlarını ve müşterilerini ileri seviyede yöneterek rakiplerine karşı fark yaratabilmektedirler.

Bunun için bir lokasyonda kurulu olan OTDR’ları olması ve bunun teknik ekip ve diğer sistemler ile paylaşılır olması yeterlidir. Web erişimi olan OTDR’lar sayesinde herhangi bir lokasyonda ve bir VPN’e bağlı olan herhangi bir bilgisayarla bu çözüm uygulanabilmektedir. Bu sayede, fiber ağ üzerinde sürekli yinelenen problemlerin kolay belirlenmesi için önleyici testler tanımlanabilir, uygulanabilir.

Bu akıllı çözümle çok daha kısa zamanda temel problem tespit edilip tamir süresi kısaltılabildiği gibi, düzenli ve kaliteli hata raporlamaları elde edilir.

Müşterilerimize bu çözümü uygulayarak iş süreçlerini basitleştirme ve hem verimliliklerini hem de servis kalitelerini arttırmada rakiplerinden bir adım öne çıkmalarına yardımcı olmaktayız.

  • Hızlı Problem Tespiti
  • Önleyici Testler Tanımlama
  • Düzenli Hata Raporlaması
  • İş Emirlerinin Oluşturulması
  • GIS Tabanlı Sistemler ile Entegrasyon